17.8.17

Haastattelu: Vanhempieni mielipide nukkeilustani

Hei! :) Sain joku aika sitten pienen idean tehdä haastattelun siitä, mitä vanhempani, äiti 61 ja isä 67, ajattelevat nukeistani ja tästä harrastuksesta. Nyt kun he olivat täällä sain mahdollisuuden haastatella heitä molempia tästä aiheesta. Osa näistä kysymyksistä on minun itse keksimiäni ja osa on seuraajieni laittamia kysymyksiä.

Mikä oli teidän ensimmäinen ajatus kun halusin alkaa keräämään nukkeja 14 vuotiaana? Vastustitteko näiden nukkejen ostoa?
Äiti: En vastustanut harrastuksen aloittamista. Ymmärsin heti, että nämä nuket olivat sellaisia, joita aikuiset tai vanhemmat ihmiset kerää.
Iskä: En vastustanut myöskään, koska ymmärsin että nämä nuket ovat sellaisia "aikuisten leikkikaluja".

Mikä teidän mielipide on tälläisestä harrastuksesta? Onko tämä harrastus häpeällinen? Hävettääkö teitä kertoa muille että kerään näitä nukkeja?
Äiti: Ei hävetä. Minä olen ainakin kertonut tutuilleni, että sinä keräät tälläisiä nukkeja ja olen monesti kehunutkin tätä harrastustasi.
Iskä: Miksi sitä nyt pitäisi ajatellakkaan niin että se olisi häpeällistä?

Mitä positiivista nukkeharrastuksesta on tullut minulle?
Äiti: Aloit olemaan selkeästi sosiaalisempi nukkeharrastuksesi myötä, koska kävit paljon miiteissä.
Iskä: Oot paljon pitkäjänteisempi, jaksat väkertää pidempään nukkejen kanssa etkä heti menetä hermoja siinä. Se on muutenkin joskus niin tarkkaa hommaa, ettei siinä edes kannata hermostua.

Mitä ajattelitte sillon kun veitte mut ekaa kertaa miittiin?
Iskä: Oli se uutta ja outoa. Joskus ihmiset vähän katsoi oudosti. Muut harrastajat olivat minusta ulkoisesti hieman erilaisemman näköisiä, heillä oli siis erottuva oma tyyli, mitään muuta erilaista siinä ei sinällään ollut.
Äiti: Niin, toiset ihmiset katselee ja ihmettelee aina välillä. Miiteissä oli usein tosi paljon eri ikäisiä ihmisiä.

Mielipide nukkejen hinnoista? Liian kalliita vai sopivan hintaisia?
Iskä: Ehkä nämä nuket voivat olla sijoitus, jos joskus muuttuu mieli ja haluaa tehdä jotain muuta. Näistä nukeista voi saada paljon rahaa, jopa enemmän kun niistä on joskus maksanut.
Äiti: Ne on aitoja keräilynukkeja niin hinta on täysin ymmärrettävä.

Mielipide minun ensimmäisestä nukestani Pullip Elisabethistä (kuva alla)?
Äiti: Kaunis ja aidon näköinen.
Iskä: Tämä muistuttaa vähän gootti tyyliä.

Mitä asioita on muuttunut nukkeharrastuksen myötä minussa?
Molemmat: En ole mitään erityistä huomannut.

Kummat teidän mielestä on paremman näköisiä, Pullipit vai BJD nuket?
Iskä: Mulla ainakin silmä on tottunut paremmin näihin oikeen ihmisten näköisiin nukkeihin (eli BJD-nukkehin). Ja ihmisethän haluaisi olla (BJD) nuken näköisiä. Nämä Pullipit taas ovat hieman epäluonnollisemman näköisiä ja ne erottuu joukosta helpommin. Ne ovat siis hieman "yli söpöjä".
Äiti: Minunkin mielestä BJD-nuket näyttävät kivemmilta, koska ne ovat luonnollisemman näköisiä.

Ootteko koskaan auttaneet minua kuvauksissa?
Äiti: Oon minä tainnut joskus, sillon kun sinulla oli jalka paketissa.
Iskä: En ole kuvauksissa auttanut, mutta olen auttanut nukkejen korjaamisessa ja kasaamisessa.

Mielipide minun customeistani (meikkaamistani nukeista, kuvat alla)?
Äiti: Aivan luonnollisen ja siistin näköisiä. Toinen on värikkäämpi ja erottuvampi kuin toinen. Sinun muillekkin tekemät meikit ovat ihan nättejä.
Iskä: Tällä punapäällä on erottuvat huulet ja ripset. Tämä toinen ei ole niin radikaalin näköinen eli ei ole niin värikäs. Vaikka tuo on noin räikeä tuo punainen, niin se on silti huolitellun näköinen. Sinihiuksisen luomet on maalattu tosi tarkasti.

Mitä positiivista nukkeharrastuksesta on?
Äiti: Sosiaalisuus miiteissä sekä myös tietokoneella muille jutteleminen sosiaalisen median kautta.
Iskä: Pitkäjännitteisyys on hyvä asia jonka oppii varmasti tässä harrastuksessa. Tämä harrastus voi olla myös tosi taloudellinen eli tästä harrastuksesta voi olla hyötyä silläkin tavoin.

Lempi nukke omista nukeistani?
Iskä: Tämä ruskeatukkainen (Bluefairy Tinyfairy Olive) koska se on luonnollisen näköinen (kuva alla).
Molemmat: Tämäkin on kaunis, mutta se on vähän enemmän tuommoinen mallin näköinen. (kuva alla)

Mikä mun nukeista muistuttaa eniten mua?
Molemmat: Pullip Grell ja Pullip Souseiseki. Sulla on ollu vähän tommoiset hiukset joskus aiemmin niinkuin noilla molemmilla nukeilla.


Ja loppuun vielä isot kiitokset tosiaan vanhemmilleni siitä, että sain aikoinaan tämän harrastuksen aloittaa. :) Jos en sillon nuorena olisi tätä aloittanut niin en varmaan näitä nyt keräisi. En oo päivääkään tämän harrastuksen aloittamista katunut. Kiitos vanhemmilleni kannustuksesta ja mukavista kommenteista. :)

Kiitos kun luitte!
 Ps. Saatan joskus tehdä toisenkin tälläisen eli esim haastattelun siskolleni, kertokaa jos sellainen kiinnostaisi! :)

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus! Ihania sinun vanhemmat ^^! Ja kyllä kiinnostaa vastaavanlaiset jatkossakin :3

    VastaaPoista
  2. Kiiinnostavia kysymyksiä ja vastauksia!! :3 Tämä postaus oli ihana lukea, lisää tällaisia!! <3

    VastaaPoista
  3. Sinun vanhempasi ovat ihanat, kun tukevat ja ovat mukana näin vastaamassa kysymyksiin! Helppo tapa myös muille kertoa että ei tämä mitään ihmeellistä ole - nukkejen keräily. Kiva että laitoit vastaukset näin tänne blogiin.

    VastaaPoista
  4. Tämä oli todella mielenkiintoista lukea, etenkin kun olet aloittanut harrastuksen jo noin nuorena. Ihanat vanhemmat tukee nuorta harrastuksissa eivätkä ajattele nukkejen keräilyn olevan jotenkin ihmeellistä. :) Kymmenen pojoa!

    VastaaPoista

Ennen kuin kommentoit olisi kiva kuulla, jos haluaisit nähdä jostain tietystä nukesta kuvia. Jos keksit jotain parannettavaa kuvissani tai teoksissani kerro siitä minulle. ^^ Rakentava palaute on myös aina tervetullutta! Kiitos kaikista kommenteista!

Ennenkuin kysyt jotain luethan UKK alueen, jos olen jo aiemmin vastannut kysymykseesi: http://sininnukkeblog.blogspot.com/p/ukk.html