UKK

UKK= Usein kysytyt kysymykset
Täältä osiosta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos linkkasin sinulle tämän osion, kun kysyit jotain se tarkoittaa sitä, että olen vastannut kysymykseesi jo todella monesti. Jos käytät selainta voit hakea tästä osiosta jonkun sanan tai lauseen painamalla CTRL + F, jolloin alapalkkiin tulee hakuosio, johon voit kirjoittaa hakemasi asian, tekemällä näin se tummentaa hakemasi sanat joka paikasta tältä sivulta.

UKK on lajiteltu yhdeksään osioon, jotta tämän lukeminen olisi helpompaa. Tässä tiivistys osioista:
Yleiset nukke kysymykset: Yleistä tietoa kaikista nukeistani, mutta ei tarkennettua tietoa. Tietoa esim. peruukeista, nukkejeni vaatteista ja recasteistä. Tietoa myös yleisesti siitä mitä nukkeja minulla on ja mistä ne on ostettu.
 Customointi kysymykset: Kaikki nukkejen customoinnista ja siihen käytettävistä materiaaleista.
Pullip nukke kysymykset: Kaikki Pullip-nukeista sekä muista Pullip-perheen nukeista. Tietoa myös peruukin, silmien ja obitsun vaihdosta jne.
BJD-nukke kysymykset: Kaikki eri kokoisista BJD-nukeista.
Azone-nukke kysymykset: Tietoa Azone nukeista.
Kikipop! -nukke kysymykset: Tietoa Kikipop! -nukeista.
MH-nukke kysymykset: Tietoa Monster High-nukeista.
Figuuri kysymykset: Tietoa Figuureistani.
Re-ment kysymykset: Tietoa re-menteistä.
Kysymykset Sinille: Vastauksia kysymyksiin, joita minulta on kysytty.

Lisää tietoa minusta, nukeista sekä figuureista täällä:
Montako nukkea sulla on?
-18 Pullip-perheen nukkea, 8 BJD-nukkea, 2 Azonea, 1 Kikipop! ja 10 Monster High-nukkea, yhteensä siis 39.

Mitä nukkemalleja/nukkeja sulla on? Suluissa nukkejen lempinimet.
-Pullipit: Barasuishou (Benata), Chill (Garona), Classical Alice (London), Elisabeth, Grell (Bernice), Greggia (Grace), Hello Kitty (Hazel), My Melody (Melody), Regeneration Moon (Chi), Nina, Noan (Vikki), MIO-kit (Olive), Shinku 2006 (Miya) ja Souseiseki (Sour).
-Dal: Cinnamoroll (Cinnamon) ja Edge
-Taeyang: Filato (Levi) ja Tantus (Kenny)
-BJD: Bluefairy Tinyfairy Jasmine (Luna), Bluefairy Tinyfairy Olive (Mabel), Fairyland Fairyline Sircca (Fleur), Dreaming Doll Elva Sweet Rio (Nyx), Luts Tiny Delf Gretel (Oceana), Miyadoll Little Mocha Sweety (Faith), Pipos Jr.Pi Ringo-Mint (Minty) ja Pipos Pi Limited Edition "Never Ending Dream" Cheshire Grey (Chester)
-Azone: Little Maid Chisa (Kinoko) ja Pink! Pink! A la mode Yuzuha Black x Pink (Yuki)
-Kikipop!: Hi! My School Sub School Commissioner P-chan (Moe)
-Monster High: Draculaura Collector edition, Isi Dawndancer, Vandala Doubloons, Frankie Stein, Rochelle Goyle, Lagoona Blue Skull Shores, Venus McFlytrap, Skelita Calaveras, Clawdeen Wolf Freak du Chic ja Viperine Gorgon

Mistä sun nukkejen peruukit on hankittu?
-Cancanilta, Paraboxilta, Leekeltä, Bluefairyltä, Lutsilta ja Etsystä (KateDollAtelier). -Nukkeprofiileissa lukee kenellä on minkäkin firman peruukki.

Mistä nukeille saa peruukkeja?
-Cancan: https://cancan-jseries.com/
-Parabox: http://parabox.jp/eng_new/
-Leeke: http://en.leekeworld.com/
-For My Doll: http://www.formydoll.co.kr/index.php
-Crobidolls: http://crobidolls.com/
-Luts: http://www.eluts.com/index.php
-Jos et tiedä mikä koko sopii millekkin nukelle, lue alempaa.

Miten Leekeltä tilataan peruukkeja? Mitä ne LR, W jne. tarkoittaa?
-Uusi tutoriaali tulossa myöhemmin! Vanha tässä: https://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/07/leekeworld-ja-leekelta-tilaaminen.html

Miten nuken peruukki kannattaa kiinnittää?
- Kaksipuoleisella teipillä, erikeeperillä (EI pikaliimalla), sinitarralla tai peruukki capillä.

Mistä hankit sun nukkejen vaatteet?
-Pullip-perheen nukkejen Stock- ja Outfit Selection asuja ostan Ebaystä tai toisilta nukkeilijoilta esim. Pullip-kirppikseltä. Osa Pullip-perheen nukkejen vaatteista on Coolcatiltä ja osa taas Etsystä. BJD-nukkejen vaatteet on pääosin BJD-firmoilta, esim. Lutsilta, Bluefairyltä ja Leekeltä tai Etsystä.

Mikä on recast?
-Recast eli "valukopio" on laiton piraattinukke, joka on kopioitu aidosta nukesta. Laittomien recastien valmistaja on siis ostanut aidon nuken, josta hän on kopioinut muotit, joita koitetaan myydä eteenpäin. Pahimmassa tapauksessa vielä alkuperäisen firman nimellä ja kuvilla ns. "aitoina" nukkeina.

Mitä mieltä olet recast- tai Angelgate-nukeista?
-En kannata recast nukkeja enkä ikinä aio niitä ostaa. Ei ole yhtään hyvää syytä recastin hankintaan: Se on laitonta, se tukee rikollista toimintaa, se vie rahat suoraan oikeilta nukketaiteilijoilta. Lisäksi recastit tuhoavat nukkeharrastuksen. Alla linkkejä ja lisätietoa.
 -Lisätietoa miten recastin hankinta vaikuttaa nukkeharrastukseen: http://sininnukkeblog.blogspot.com/2018/05/tarkeita-bjd-tavaramerkki-uutisia-ja_12.html
 -Recast infoa: https://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/11/proud-to-be-legit.html
-Angelgate-nukke infoa: http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2016/09/angelgate-nuket-ovat-myos-kopionukkeja.html
-Tullin tietoa tuoteväärennöksistä: http://tulli.fi/henkiloasiakkaat/netista-tilaajalle/tuotevaarennokset

Mistä sun nuket on tilattu/ostettu?
-Pullip-perheen nuket: Uutena: Mollamania (lopettanut), Plasticpop (lopettanut), Pullipstyle ja Ebay - Käytettynä: Pullip Suomi -foorumi ja Ebay
-BJD-nuket: Uutena: Bluefairy, Luts, Fairyland, Miyadoll, Piposdoll, Dreaming Doll - Käytettynä: Hartsilapset -foorumi
-Azone- ja Kikipop! -nuket: Uutena: Plasticpop, Amiami ja Ebay
-Monster High-nuket: Uutena: Ruokakaupoista, Ebaystä - Käytettynä: Huuto.net
-Huom! Kannattaa muistaa, että BJD-nukkeja EI kannata ostaa Ebaystä, Etsystä Aliexpressistä (jne muista vastaavista paikoista), koska siellä on paljon recastejä (kopioita) ja oikeat rehdit myyjät on lähes mahdoton löytää näiden recast myyjien joukosta. Myös muiden nukkejen kanssa kannattaa olla varovainen, Angelgate- eli Pullip kopio nukke on todella paljon Pullip-nukkea muistuttava ja jos niitä ei erota saattaa vahingonssa erehtyä ostamaan itsellensä piraattituotteen. Angelgate nukeista on myös Taeyang versioita. Lisäksi useammat recast myyjät ovat väärentäneet myös aitoustodistuksia sekä laatikoita, joten älkää antako väärennettyjen aitoustodistuksien ja laatikoiden hämätä. Tiedossa on myös, että joidenkin firmojen päälaattoja on myös kopioitu.

Onko Ebay luotettava? Oletko tilannut sieltä aiemmin?
-Olen tilannut Ebaystä muutamia kertoja ja joka kerta nuket ovat tulleet perille. "Ebay" ei ole kuitenkaan mikään yksittäinen myyjä vaan siellä on todella monia erilaisia myyjiä. Jotkut voi huijata ja myydä feikkejä/recastejä tai viedä rahat eikä lähettää tuotetta - jotkut ovat rehtejä ja luotettavia. Kaikki Ebayssä riippuu myyjän palautteesta. Jos myyjällä on todella paljon positiivista palautetta ja tuotekuvat on itse otettuja (ei promokuvia) silloin myyjä on yleensä luotettava. Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa negatiiviset palautteet myös sellaisilta myyjiltä, joilla on paljon positiivista palautetta, siltä varalta, että jos myyjällä on negatiivista palautetta siitä, että tuotteet ovat olleet vääriä, rikki tai eivät ole saapuneet ollenkaan. Tälläisten myyjien kanssa kannattaa siis olla hieman varuillaan. Kannattaa myös muistaa, että BJD-nukkejen ostaminen Ebaystä on iso riski sillä recast (kopio) nukkeja on siellä pilvinpimein ja rehdit myyjät on todella vaikea erottaa recast myyjistä, koska recast myyjiä on niin paljon - tässä palautteiden kanssa ei ole mitään tekemistä, sillä jotkut palautteen antajat eivät välitä ostavatko he recastin vai aidon nuken.

Tuleeko *täältä ja täältä paikasta* tullit?
-EU:n ulkopuolelta tulleilta alueilta tulee tullit, jos tuote on maksanut yli 20 dollaria. Tullien määrän voi laskea tullilaskurilla.

 Paljonko postikulut maksaa *täällä ja täällä paikassa*?
-Mikäli tilauksesi on isompi, postikuluja voi tulla enemmän, joten nämä summat eivät välttämättä pidä täysin paikkansa, lisäksi postin hinnat saattavat muuttua ajan kanssa, joten en ole välttämättä päivittänyt summia. Mitä kalliimmat postit sitä nopeammin tuote todennäköisemmin tulee. Summat on ilmoitettu dollareissa. Tilatessa lisäsin ostoskoriin vain yhden peruukin/tavaran.
-Leekeworld: EMS: $30.00 tai K-packet: $8.46
-Cancan: Registered Airmail: $7.00
-Parabox: EMS: $20,61
-For My Doll: EMS: $26.00
-Luts: EMS: $26.00
-Pullip Style: First Class International: $32.95 ja Priority Mail International: $49.00

-AmiAmi: Air Small Packet: $21,73
-Kilala ja muut suomalaiset firmat: Suomen postin hinnat, paketit tai kirjeet

Mikä oli sun ensimmäinen nukke? Entä toinen?
-Ensimmäinen oli Pullip Elisabeth, toinen Dal Edge.

Voisitko myydä/vaihtaa minulle *tuon tai tuon* nukkesi? Sulla on niin paljon nukkeja että voisit varmaan myydä?
-En voi enkä halua. En myy nukkejani pyynnöstä enkä edes "varaa" niitä kenellekkään. Mielestäni koko kysymys on törkeä enkä pidä siitä. Jos joku nukkeni olisi myynnissä siitä olisi maininta erikseen. Kaikki tätä kysymystä kysyneet on merkattu ylös minun omalle mustalle listalleni ja tälläisille henkilöille en myy nukkejani ikinä.

Miksi myyt sun nukkeja?
-Välillä täytyy luopua jostakin vanhasta, että voi tehdä tilaa uusille nukeille. Tottakai syitä on muitakin kuin vain tilan tekeminen eli jos myyn jonkun nukkeni syynä voi olla se, että en pidä siitä nukesta enää niin paljon kun joskus pidin. Oon vuosien varrella muutenkin huomannut, että nukkemakuni on muuttunut hieman ja olen alkanut löytämään enemmän niitä "oman tyylisiä nukkeja", siksi jotkut vanhat nukkeni lähtevät täältä pois.

Mitä nukkeja olet myynyt?
-Tässä lista kaikista nukeista ja figuureista, jotka olen myynyt: http://sininnukkeblog.blogspot.com/p/adoptoidut-nuket.html

Miten saisin vanhempani suostuteltua ostamaan minulle nuken?
-Jos todella haluat nuken suosittelen, että keräät siihen itse rahaa tai ehdotat, että maksat osan nukesta omilla rahoilla. Kannattaa myös koittaa osoittaa vanhemmillesi, että tiedät harrastuksesta jotakin ja todella haluat harrastaa nukkejen keräämistä.

Mikä on lempi nukkemallisi? Mitkä ovat nukkehaaveesi?
-Omista nukeistani Pullip Elisabeth ja Dreaming Doll Sweet Rio. Nukeista joita en omista, suosikkini on Miyadoll Little Mocha Tory ja Dal Drta. Nukkehaaveeni löytyy täältä: http://sininnukkeblog.blogspot.fi/p/haavelista.html

Voisitko kertoa mielipiteesi *tästä* tai *tästä* nukesta? Onko tämä nukke hyvä ensimmäiseksi nukeksi?
-Mielipide kysymyksiin harvemmin jaksan vastata ellen ole sitten sitä erikseen pyytänyt esimerkiksi Instagram storyssä.
-Suosittelen, että hankit ensimmäiseksi nukeksi sellaisen nuken, jonka kasvoista pidät ja josta itse tykkäät. Jos kyse on esim. Pullip-perheen nukesta suosittelen, että hankit sellaisen, jonka meikistä pidät, älä kiinnitä huomiota vaatteisiin tai peruukkiin - ne voi aina vaihtaa.

Mistä tiesit että nuket on sun juttu?
-Oon tykännyt nukeista pienestä asti. Pullip ja BJD -nuket oli musta kauniita ja halusin alkaa keräämään niitä, se että Pullip-nukkejen silmät liikkui kiehtoi mua todella paljon - se oli eka syy mikä innosti mua hankkimaan Pullipin.

Onko sulla lähikuvia sun nukkejen stock/firma meikeistä?
http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/01/lahikuvia-nukkejeni-stock-meikeista.html

Onko kaikki nukkesi aitoja?
-Kyllä, kaikki nukkeni ovat aitoja.

Blogisi opastavat tutoriaalit listattuna?
-Obitsun vaihtaminen Pullip-nukelle (lisänä myös kuvia obitsun ja stockin taipuvuus eroista):
http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/09/obitsun-vaihtaminen-pullip-nukelle.html
-Obitsun kaulatapin katkeaminen:
http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/09/obitsun-kaulatapin-katkeaminen.html
-Ripsien vaihtaminen Pullip-nukelle:
https://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/09/ripsien-vaihtaminen-pullip-nukelle.html
-LeekeWorld ja Leekeltä tilaaminen:
https://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/07/leekeworld-ja-leekelta-tilaaminen.html

Blogisi tietoa sisältävät postaukset listattuna?
-LeekeWorld ja Leekeltä tilaaminen:
https://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/07/leekeworld-ja-leekelta-tilaaminen.html
-Hyvä tietää BJD-nukkea tilatessa (Kuinka tilata BJD?):
http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/04/hyva-tietaa-bjd-nukkea-tilatessa-kuinka.html
-Tietoa recasteistä:
https://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/11/proud-to-be-legit.html
http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2016/09/angelgate-nuket-ovat-myos-kopionukkeja.html
 -BJD tavaramerkki uutisia:
http://sininnukkeblog.blogspot.com/2018/05/tarkeita-bjd-tavaramerkki-uutisia-ja_12.html
-Tullaaminen ja postin käsittelymaksu:
https://sininnukkeblog.blogspot.com/2020/04/tullaaminen-ja-postin-kasittelymaksu.html
Käykö nämä alla olevat välineet kaikille nukeille?
-Käy.

Miten nukke customoidaan?
-https://www.youtube.com/watch?v=37oek_rTlbU

Mitä customointiin käytetään? Mitä sinä käytät customointiin?
-Lakkaamiseen: Spraylakkaa, Army painter matt varnish (Monster High/markettinukelle parempi lakka: Mr. Super Clear tai Tamiya TS-80)
-Kuivapastelleja, vesivärikyniä ja akryylivärejä
-Glossia, itse käytän esim. DecoArt Medium Glanz-Lack 
-Meikinpoistoon: Isopropyylialkoholia (ensisijaisesti) tai hiomapaperia (600-1000), erittäin kevyesti tehtyyn ei päällystetyyn meikkiin voi kokeilla myös taikasientä
-Meikinpoistoon voi käyttää myös sellaista kynsilakanpoistoainetta, jossa EI ole öljyjä eikä asetonia. Tälläisiä kynsilakanpoistoaineita ei kuitenkaan ole monia, joten tämmöisen aineen etsimisessä kannattaa olla kärsivällinen ja tarkka. Kannattaa myös valita väritöntä kynsilakanpoistoainetta, koska aine saattaa värjätä nukkea, jos se on esim. sinistä.

Mistä saan tarvittavat välineet customointiin?
-Pääasiassa askarteluliikkeistä (Kätevä käsi, Suomalainen kirjakauppa). Armypainter lakkaa saa Fantasiapeleistä tai Armypainterin omalta sivulta. Fantasiapeleistä voi myös tilata lakkaa. Joitakin customointivälineitä saa myös nukkefirmoilta (Leeke, Coolcat). Meikin poistoon tarvittavaa isopropyylialkoholia saa apteekista.

Mitä customointiin EI käytetä?
-EI tusseja, puuvärejä, lyijykyniä, EI mitään öljypohjaista, EI hiuslakkaa, EI ihmisten meikkejä tai kosmetiikkaa, EI askarteluliikkeistä saatavaa "muovilakkaa" (fiksatiivia), EI kynsilakanpoistoainetta, jossa on asetonia ja/tai öljyä. Jos et ole varma, että käykö hankkimasi tuote nuken meikkaamiseen kannattaa kysyä joltain kokeneemmalta apua ensin ennen kuin alotat. Kaikki mainitsemani materiaalit tässä joko syövyttävät, tahraavat, limaavat tai muuten pilaavat nuken kasvot, ethän käytä näitä meikatessa!

Voiko nuken customoida ilman spraylakkaa?
-Ei voi, jos et käytä lakkaa esim. MIO-kit Pullipin naamaan et voi saada siihen tarttumaan väriä ellet oikeasti hiero sitä väriä nuken naamaan, mutta näin EI kannata tehdä, sillä se voi esimerkiksi naarmuttaa nuken naamaa. Nukke täytyy myös lakata meikin jälkeen, sekä meikkauksen välissä. Kun lakkaat nukkea saat pysymään jo tekemäsi työn nuken naamassa. Kerrostamalla voit saada myös korostettua jotain vaaleampaa väriä. Nukke siis lakataan useita kertoja meikkauken aikana.

Miten nukelle tehdään lävistys?
-Yhdellä nukellani on stockina valmiina lävistyksiä eli en ole tehnyt niitä sille. En siis tiedä miten lävistyksiä tehdään. Lävistyksen teosta kannattaa kysyä joltakin nukkeilijalta, joka on niitä aiemmin tehnyt.
 Mitä Pullip-perheen nuket ovat?
-Pullip-nuket ovat 30cm kokoisia keräilynukkeja, joiden suositusikäraja on 14. Pullipeille voi vaihtaa silmät, peruukin ja vartalon. Pullip-perheeseen kuuluu: Pullip, Dal, Byul, Taeyang, Isul, Yeolume ja Namu.

Mistä Pullip-perheen nukkeja saa? Mitkä nukkefirmat ovat luotettavia?
-Pullip Style: http://www.pullipstyle.com/pullipstyle/
-Kilala: http://kilala.fi/
-Pullip World: https://www.pullipworld.com/en/
-Groove store: https://jpgroove.com/
-Amiami: https://www.amiami.com/eng/
-Hobby Search: https://www.1999.co.jp/eng/
-Vaikka tällä firmalla onkin huonompi menneisyys (myynyt esimerikiksi feikkejä ennen) niin on silti luotettava firma, Dolls.moe: https://dolls.moe/en/
Käytettyjä: Huuto.net, Ebay (kannattaa olla varovainen täältä ostaessa, koska siellä on paljon kopio nukkeja), Pullip kirppis, Pullip Suomi -foorumi

Mistä Little Pullip/Dal/Docolla nukkeja saa?
-Little -nukkejen valmistus on lopetettu kokonaan, joten niiden saatavuus on vähenemässä kokoajan. Littlejä voi kuitenkin löytää käytettynä esim. Facebook nukkekirppiksiltä (Pullip-kirppis) tai Pullip Suomi foorumilta. Ebaystä saattaa löytyä myös Littlejä, mutta kannattaa olla tarkkana keneltä ostaa.

Onko Pullip World luotettava?
-On luotettava.

Onko Groove Store / JP Groove luotettava?
-On luotettava. Groove on Pullippien virallinen valmistaja.

Paljonko Pullip-perheen nuket maksaa?
-130-300 euroa, harvinaisemmat saattaa maksaa jopa 1000 euroa. Käytettynä nukkeja voi löytää hieman halvemmalla.

Mistä löysit Pullipit?
-Ensimmäisenä löysin kuvia näistä nukeista Googlesta, kun hain valokuvia kuvahaulla "Hello Kitty doll". Myöhemmin Gosupermodelissa valitin, että haluan Pullipin ja sain neuvoja mistä näitä nukkeja saa.

Minkä kokoiset peruukit menee Pullip-perheen nukeille?
-Pullip: 9-10'' tai 8-9''
-Dal: 8-9''
-Byul 8-9''
-Taeyang: 9-10''
-Isul: 8-9''
-Yeolume: 8-9''
-Littlet (kaikki): 4-5''

Kannattaako stock/ostettuja peruukkeja harjata?
-Ei, harjaaminen harjalla vain sähköstyttää ja sekoittaa peruukkia entisestään, sama pätee myös hammasharjaankin. Suosittelen peruukkien harjaamista ja siistimistä vain kädellä.

Miten Dalille/Byulille tehdään hybridi?
https://www.youtube.com/watch?v=-MFmXplHuhw

Voiko Byulillekkin tehdä hybridin?
-Voi.

Minkä kokoiset obitsut sopivat millekkin Pullip-perheen nukelle?
-Pullip: 27cm obitsu, suosittelen SBH obitsua (pehmeä torsoinen) S-koossa, stock vaatteet mahtuvat siis S-koon obitsuun.
-Dal ja Byul: 23cm tai 21cm obitsu, suosittelen hard bust obitua, mikäli haluat tehdä hybridin.
-Taeyang: 27cm male (mies) obitsu

 Miten obitsu vaihdetaan Pullipille?
-Kuvallinen tutoriaali: http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/09/obitsun-vaihtaminen-pullip-nukelle.html
 -Video tutoriaali: https://www.youtube.com/watch?v=gdEOhZuxfAo

Mitä eroa obitsulla ja stock vartalolla on?
-Tämän postauksen lopussa on vertaus kuvia niistä: http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/09/obitsun-vaihtaminen-pullip-nukelle.html

Kannattaako obitsun kaulatapin ympärille laittaa teippiä sulamisen varalta?
-Kannattaa, se sulaa ajan kanssa ja sulamisen estämiseksi teippi on tarpeellinen.

Kuinka karkeaa hiomapaperia obitsun kaulatapin hiomisessa kannattaa käyttää?
-Mitä karkeampaa hiomapaperia käytät sitä nopeammin saat sen hiottua eli suosittelen mahdollisimman karkeaa. Muihin nukkeen liittyviin asioihin on sitten eri juttu, mutta tässä sillä ei ole väliä.

Minkä värinen obitsu on hyvä *tämän ja tämän malliselle* Pullipille/Dalille?
-Yleensä melkeen jokaiselle käy white (valkoinen) obitsu, todella harvalle normal värinen eli vastaus on white. Taeyangeille on vaikeampaa hankkia sopivan väristä obitsua.

Miten korjataan katkennut kaulatappi? Mitä tehdä kun paksuin kaulatappi menee poikki? Miten vaihdan uuden kaulatapin tilalle?
-Kuvallinen tutoriaali: http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/09/obitsun-kaulatapin-katkeaminen.html
-Vaihda nukelle toisiksi paksuin tappi, jos sinulla ei ole tappeja tai rautaosia niitä voi kysellä muilta nukkeilijoilta/Pullip-kirppiksiltä.

Kannattaako nukelle hankkia heti obitsu kun sen ostaa?
-Päätös on jokaisen oma, mutta mun mielipide on että ei kannata. Suosittelen, että kokeilet stock vartaloa, koska jotkut eivät tykkää obitsuista. Lisäksi obitsut eivät ole edes tehty Pullipeille, sen takia obitsun kaulatappi voi katketa.

Mistä olet ostanut sinun obitsusi?
-Mollamaniasta (nykyään lopettanut), Kilalasta ja Amiamista.

Miten ripset vaihdetaan Pullip-nukelle?
-Kuvallinen ohje: https://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/09/ripsien-vaihtaminen-pullip-nukelle.html

Mistä voin hankkia Pullip-perheen nukeille ripsiä?
-Pullipeille käy tavalliset tekoripset, joita saa lähes jokaisesta kaupasta. Tekoripset vaan täytyy leikata kahtia ennenkuin ne asettaa Pullipille.

Minkä kokoiset silmät menee Pullip-perheen nukeille?
-Pullipille, Taeyangille, Isulille, Yeolumelle ja Dalille menee saman kokoiset silmät (24mm). Coolcatiltä saa niille sopivia silmiä. Byuleille menee Blythe kokoiset silmät eli Byulit tarvitsevat isommat silmät. Blythe ja Byul silmiä saa myös Coolcatiltä.

Tarvitseeko chipeissä olla taustafoliota?
-Ei mutta ne taustafoliot antaa chipeille kiiltoa, mutta niitä ei ole pakko käyttää. Useimmissa Coolcatin silmissä ne ovat usein jo valmiina.

Miten Pullipille/Dalille/Byulille/Isulille/Taeyangille vaihdetaan silmät?
-Tässä tutoriaali siihen: https://www.youtube.com/watch?v=z1wZqvRSjkc

Mikä olisi hyvä ensimmäinen Pullip-nukke?

-Sellainen nukke, jonka stock meikistä pidät. Suosittelen, että ennen nukkea tilatessa katselet muiden ottamia kuvia nukesta promokuvien tilasta.

Mitä tehdä kun en saa nuken päätä/silmämekanismia auki/irti?
-Tässä asiassa on mahdoton auttaa internetin välityksellä. Varovasti ruuvimeisseliä käyttämällä tämmöistä ei pitäisi tapahtua, kuitenkin jos näin on käynyt kannattaa vain yrittää pyörittää ruuvimeisseliä sinnikkäästi ja varovasti. Repiminen ja riuhtominen voi pahentaa tilannetta.

Mitä Angelgate nuket ovat?
-Angelgate-nuket ovat laittomia kopioita alkuperäisestä Pullip-nukesta. Angelgate-nuket on laittomia piraattituotteita. Angelgate-nuken ostaminen varastaa suoraan Groovelta, joka on alkuperäinen Pullip-nuken luoja. Lisätietoja täällä:
http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2016/09/angelgate-nuket-ovat-myos-kopionukkeja.html
Mitä BJD-nuket ovat?
 -BJD-nuket eli pallonivelnuket ovat hartsista (ns. resiinistä) tehtyjä nukkeja. BJD-nukkeja on montaa eri kokoa 10 senttimetrisistä 90 senttimetrisiin. Myös BJD-nukeille voi vaihtaa silmät, hiukset ja vartalon. BJD-nukeilla ei ole silmämekanismia, mutta silmiä voi kuitenkin liikuttaa avaamalla nuken pään ja siirtämällä niiden paikkaa. Joillekkin BJD-nukeille on olemassa myös erillisiä päitä, joilla on silmät kiinni. BJD-nuket eivät ole vain ihmisnukkeja, niitä on myös eläin- sekä fantasia tyylisiä nukkeja ja kaikkea mahdollista siltä väliltä.

Minkä kokoisia BJD-nuket ovat?
-Ei ole olemassa yhtä tiettyä kokoa vaan on useita erilaisia standardi kokoja. Esimerkkinä: Tiny 16-20cm, YO-SD/Petit 25-30cm, MSD 40-43cm ja SD 57-65cm sekä muut eri koot (isommat ja pienemmät). Nukkejen koot ja vartaloiden mitat riippuu myös paljon siitä, miltä firmalta nuken ostaa. Joillakin firmoilla nukeilla on esimerkiksi todella pitkät jalat, joillakin taas lyhyempi keskivartalo jne.

Miten voin tilata BJD-nuken? Miten tullimaksut toimivat?
http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/04/hyva-tietaa-bjd-nukkea-tilatessa-kuinka.html
-Ohje tullaamisesta ja postin käsittelymaksusta:
https://sininnukkeblog.blogspot.com/2020/04/tullaaminen-ja-postin-kasittelymaksu.html

Mistä BJD-nukkeja saa? Mitkä ovat luotettavia BJD-nukkejen myyjiä?
-Bluefairy: http://bluefairyint.com/
-Fairyland: http://dollfairyland.com/index.php
-Luts: http://www.eluts.com/index.php
-Leeke: http://en.leekeworld.com/
-Latidoll: http://latidoll.com/2007_en/index.htm
-Iplehouse: http://iplehouse.com/
-Dreamingdoll: http://ddollshop.net/
-Miyadoll: http://miyadoll.com/
-Dollmore: http://www.dollmore.net/index.php
-Resinsoul: http://www.resinsoul.com/ 
-Lisää BJD-firmoja (lähes kaikki listattuna, monta sivua): http://bjdcollectasy.com/
Käytettyjä: Hartsilapset foorumi, Hartsilapset kirppis

Mitkä ovat BJD-nukkejen virallisia välittäjiä?
EU:ssa:
Angelesque EU: www.angelesque.co.uk
USA:ssa:
Denver Doll Emporium: http://www.denverdoll.com/
Oobie Doll: http://www.oobiedoll.com/shop/
Junky Spot: http://junkyspot.com/

Mistä BJD-nukkeja EI kannata ostaa? Miten erottaa recastiä myyvät henkilöt?
-BJD nukkeja EI kannata ostaa: Ebaystä, Amazonista, Ligntintheboxista, Taobaosta, Wishiltä, Etsystä jne. muista tämän tapaisista paikoista, koska niissä on useimmiten pelkkiä recastejä. Ebayssä voi olla muutamia luotettaviakin myyjiä, mutta suurinosa on recast myyjiä, joten sieltä ei kannata ostaa jos ei tiedä varmasti kehen voi oikeasti luottaa.
-Recast nuket erottaa helposti hinnasta ja suoraan firmoilta kopioiduista kuvista. Jos MSD (40cm kokoisesta) nukesta pyydetään 100 dollaria tai hieman enemmän kyseessä on aika varmasti recast.
-Googlettamalla kohdallesi voi osua myös monia recast firmoja, joten kannattaa käyttää linkkejä jotka olen laittanut yläpuolelle, niistä voit aloittaa unelmanukkesi etsimisen!
-Jos et ole varma että onko jokin nukke recast kysy ennenkuin toimit! Sama pätee myös tiettyihin nettisivuihin. Jos et tiedä myykö nettisivu aitoja nukkeja vaiko ei kysy ensin.

Paljonko BJD-nuket maksaa suurinpiirtein (hinnat heittelee alas ja ylöspäin riippuen firmasta, nämä hinnat ovat siis suurinpiirtein ILMAN peruukkia & vaatteita)?
-Tiny (16-20cm): 150-250e
-YO-SD/Petit (25-30cm): 200-350e
-MSD (40-43cm): 250-450e
-SD (57-65cm): 500-800e
-Vielä isommat (Trinityt yms. 80-90cm): 1200-2500e

Miksi BJD-nukkejen valmistuksessa ("lähetyksessä") kestää yli 60 päivää tai pidempään?
-Koska BJD-nuket tehdään käsityönä alusta loppuun. Niissä on todella paljon yksityiskohtia, jotka täytyy tehdä käsin. Näitä nukkeja on tekemässä joskus ihan vain muutama ihminen 2-5 henkilöä, joten sen takia nuken valmistuksessa kestää. Myös materiaalin saanti, sää ja muut vastaavat asiat vaikuttavat nuken valmistukseen. BJD-nuket eivät ole siis teollisesti valmistettavia nukkeja vaan käsityötä ja taidetta.

Kauanko BJD-nuken lähetyksessä kestää?
-Riippuu täysin mistä tilaat ja se riippuu myös postista todella paljon. Lähetys voi kestää 10-20 päivään tai ehkä jopa pidempään. Tuohon lisätään vielä tullin ja Suomen postin kanssa odottelu. Kannattaa myös muistaa, että täytyy maksaa postin käsittelymaksu ennenkuin paketti liikkuu tullista eteenpäin.

En pysty millään maksaa 300euroa nukesta samantien.. Onko joillakin firmoilla osamaksu ("layaway") mahdollisuutta?
-Kyllä! Nykyään on aika monia firmoja, joilta on mahdollista ostaa nukkeja osamaksulla. Osamaksua harkitessa kannattaa lukea tarkkaan firmojen omat ehdot osamaksuille. Joillakin firmoilla osamaksu aika on max 2-3kk, joillakin on pidempiä aikoja. Jos haluat hankkia nuken osamaksulla, jotkut firmat haluavat että lähetät heille osamaksu suunnitelman. Kannattaa muistaa, että kaikilla firmoilla ei kuitenkaan ole osamaksu mahdollisuuksia.
-Tärkeä tieto osamaksuista (tämä on useimmilla firmoilla): Jos haluat hankkia jonkun nuken osamaksulla, kannattaa muistaa että tilausta tai nukkea ei voi muuttaa yleensä osamaksun jälkeen. Jos et haluakkaan enää nukkea, josta olet aloittanut jo osamaksun monet firmat eivät palauta rahoja takaisin ollenkaan jo aloitetusta osamaksusta mikä lukee heillä osamaksu ehdoissa. Kannattaa myös muistaa, että maksun jättäminen voi keskeyttää osamaksun, jolloin et saa myöskään rahoja takaisin. Kannattaa siis pitää mielessä, että jos osamaksun on aloittanut se täytyy maksaa loppuun tietyssä ajassa säännöllisin aikavälein niinkuin olette sopineet, muuten et saa nukkea itsellesi. 
-Lisäksi: Jotkut firmat eivät aloita valmistamaan nukkea ennenkuin maksu on maksettu kokonaan. Tällöin odottelu aikaan lisätään osamaksu aika + se valmistus aika joka on useimmilla firmoilla yleensä se 60 päivää.

Ovatko BJD-nuket herkempiä kuin Pullipit?
-Mielestäni BJD-nuket ovat todella jäykkiä ja kestävempiä kuin Pullipit.

Onko BJD-nukkeni rikki, jos sen silmiä ei saa liikutettua?
-Ei, BJD-nukeilla ei ole silmämekanismiä ollenkaan, joten silmät eivät liiku kuin Pullipeilla.

Minkä kokoiset peruukit menee millekkin BJD-nukelle? 
-Tiny (16-20cm): 5.5-6''
-YO-SD/Petit (25-30cm): 6-7''
-MSD (40-43cm): 7-8''
(poikkeuksena MSD koon Fairylandin Miniféet, joille sopii noin 6.5'' kokoiset peruukit)
-SD (57-60cm): 8-9''
-SD (60-70): 9-10''

Minkä kokoiset silmät menee millekkin BJD-nukelle?
-Tiny (16-20cm): 12-14mm
-YO-SD/Petit (25-30cm): 12-14mm (?)
-MSD (40-43cm): 14mm-16mm
-SD (57-60cm): 16mm-18mm
-SD (60-70): 18mm

Mulla ei ole rahaa oikeaan BJD-nukkeen, kannattaisiko minun hankkia recast? Mitä mieltä olet recast nukeista? Mitä recast nuket ovat?
-Ei missään nimessä. Mikään syy ei ole tarpeeksi hyvä recast nuken hankintaan. Jos todella haluat jotain niin varmasti pystyt siihen säästämään. Recast nukke on täysin arvoton ja laiton piraattituote (http://tulli.fi/henkiloasiakkaat/netista-tilaajalle/tuotevaarennokset). Recast nuken ostaminen varastaa suoraan oikeilta nukketaiteilijoilta jotka kuukausien työllä tekevät nukkensa käsityönä. Täällä lisää perusteluita syitä ja oma kantani asiaan: https://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/11/proud-to-be-legit.html
 Mitä Azonet ovat?
-Azonet ovat aasialaisia keräily- ja muotinukkeja. Azone nuket ovat animehahmojen tyylisiä/näköisiä nukkeja, joilla on Pure neemo vartalo, joka on hieman obitsun tyylinen. Azone Pure neemoille on maalattu silmät kasvoihin, joten niitä ei voi vaihtaa. Azonejen peruukki on myös kiinni nuken päänahassa (rootattu). Azoneita on monia erikokoiksia, esim 21cm, 23cm, 25cm, 26cm. On olemassa myös Picco neemo Azoneita, jotka ovat pienempiä kuin Pure neemot sekä isompia Azoneita, jotka ovat 50 ja 60cm kokoisia.

Onko Azoneita vaikeampi käsitellä kuin muita nukkeja?
-Ei. Azoneiden vartalo on hieman samankaltainen kuin obitsu, se vaan taipuu hieman erillä tavalla. Azoneiden pää (XS-S-M) on todella pehmeä, hieman samanlainen kuin esim Barbieilla, lisäksi Pure neemo Azoneilla ei ole peruukkia, niiden hiukset on rootattu niiden päihin.

Mistä Azone nukkeja saa?
-AmiAmi: http://amiami.com/
-Azone Ingernational: http://www.azone-int.co.jp/
-Hobby Search: https://www.1999.co.jp/eng/
-Ebaystä voi saada joitakin myös, mutta kannattaa olla tarkkana keneltä ostaa!

Minkä kokoisia Azoneita on olemassa?
-Pure neemo: 21cm (XS), 23cm (S), 25cm (M), 26cm (L)
-Picco neemo: 13cm (S), 14cm (D), 15cm?(M)
-Isommat Azonet 50cm-60cm

Paljonko Azonet maksavat?
-Pure neemo & Picco neemot: 100-200 dollaria, osa enemmänkin
-50 & 60cm Azonet: 400-600 dollaria

Montako Azone nukkea sinulla on ja mitä malleja?
-2, Little Maid Chisa & Pink! Pink! A la Mode Yuzuha Black x Pink, molemmat Pure neemoja.
Mitä Kikipop! -nuket ovat?
 -Kikipop!'it ovat 23cm kokoisia aasialaisia keräily- ja muotinukkeja. Kikipop! -nukkeja valmistaa Azone International, mutta Kikipoppien alkuperäinen pohja ja luoja on ollut Kinoko Juice. Hartsiset Kinoko Juice (Mushroom Juice) -nuket ovat todella harvinaisia ja ainoastaan Japanissa myytyjä nukkeja. Hinta luokaltaan Kinoko Juice -nuket ovat 90000 jeniä eli noin 700 euroa, nykyään jälkimarkkinoilla ne voivat olla jopa 1500 euron luokkaa. Azone Internationalin ja Kinoko Juicen yhteistyön ansiosta Kinoko Juice -nukkejen fanit voivat saada nyt oman Kikipop! -nuken asuit missä päin maailmaa tahansa. Azone Internationalin Kikipop! -nuket eivät ole hartsisia vaan muovia, mutta vaikka materiaali onkin eri kuin Kinoko Juice nukeilla, niin Kikipopit! ovat silti yhtä söpöjä. Kikipop! -nukeille voi vaihtaa vaatteet, peruukin ja silmät sekä ne voi myös meikata uudestaan

Mistä Kikipop! -nukkeja saa?
-Amiami: http://www.amiami.com/
-Hobby Search: http://www.1999.co.jp/eng/
-Ebaystä voi saada myös, mutta mm. Kinoko Juice -nukeista on recastejä, joten kannattaa olla todella tarkkana ettei vahingossa sekoita niitä Kikipop! -nukkeihin. Ebayssä kannattaa olla myös Kikipop! -nukkeja etsiessä varovainen.

Paljonko Kikipop! -nuket maksaa?
-Noin 200-300 euroa.

Minkä kokoisia Kikipop! -nuket ovat?
-23cm.

Minkä kokoinen peruukki sopisi Kikipop! -nukelle?
-8-9 tai 7-8
-7-8 peruukki voi olla hieman outo Kikipop! -nukelle, koska näiden nukkejen päälaki on aika korkea, joten 7-8 peruukki voi olla vaikeampi asetella nuken päähän fiksusti, joten 8-9 peruukki on luultavasti parempi.

Minkä kokoiset silmät sopisi Kikipop! -nukelle?
-Näille nukeille ei myydä omia silmiä, joten koosta on vaikea sanoa, koska näiden nukkejen silmät on erilaisempia kuin muiden. Jotkut ovat tehneet näille nukeille itse silmiä ja tällaisia löytyy Etsystä.

Montako Kikipop! -nukkea sinulla on ja minkä mallisia?
-Yksi: Hi! My School Sub School Commissioner P-chan.
 Mistä Monster High -nukkeja saa?
-Uudempia malleja (söpöimmillä meikeillä): Ruokakaupasta, lelukaupoista.
-Vanhempia malleja: Ebaystä, Amazonista, Tori.fi, Huuto.net.

Mikä Monster High -nukeissa kiehtoo?
-Mielestäni Monster High -nuket ovat erikoisia nukkeja ja pidän näiden nukkejen vanhoista meikeistä ja vartaloista.

Kuinka monta Monster High nukkea sinulla on?
-10.

Mitä Monster High -nukkemalleja sinulla on?
-Draculaura Collector edition, Isi Dawndancer, Vandala Doubloons, Frankie Stein, Rochelle Goyle, Lagoona Blue Skull Shores, Venus McFlytrap, Skelita Calaveras, Clawdeen Wolf Freak du Chic ja Viperine Gorgon (kaikki ensimmäisiä julkaisuja, ei uudemmilla meikeillä).
Mistä olet hankkinut figuurisi?
-Coneista, Urumista, Omoista, Amiamista jne.

Mistä Figuureita saa?
-Urumi: http://urumi.fi/
-Omoi: http://omoi.fi/
-Amiami: http://amiami.com/
-Hobby Search: https://www.1999.co.jp/eng/
tai anime tapahtumista ympäri Suomea!
-Ebaystä, Amazonista, Taobaosta, Wishistä yms. vastaavasta paikasta figuurin ostaminen on riski, koska siellä on paljon piraattituotteita ja myös feikkejä figuureita, joten sieltä ostaessa täytyy harkita tarkasti keneltä ostaa.

Paljonko figuurit maksaa?
-Koosta, mallista, laadusta, ostopaikasta ja firmasta liippuen hinnat hyppii paljonkin, mutta tässä jotakin esimerkkejä hinnoista:
Nendoroid: 20-50e
Nendoroid Petite: 5-15e
Figma: 30-65e
FigFix: 25-50e
Funko Pop!: 5-15e
15-20cm kokoiset figuurit noin 20-50e
30cm figuurit noin 50-80e
40cm noin 100-400e

Miten Figmojen tai Nendoroidien kasvot/ilmeet/kädet vaihdetaan?
-Figuurin otsatukka/hiukset lähtee irti ja figuurille on 4 eri vaihtonaamaa. Ne vain yksinkertaisesti otetaan irti.

Mitä figuureita sinulla on?
-Figuurini löydät listattuna täältä: https://sininnukkeblog.blogspot.com/p/blog-page.html

Mitä Nendoroid -figuurit ovat?
 -Nendoroid (ねんどろいど nendoroido) -figuurit ovat noin 10cm kokoisia Good Smile Companyn valmistamia muovisia figuureja. Nendoroid figuurit ovat yleensä animeista, mangoista tai peleistä tehtyjä hahmoja. Nämä figuurit ovat ulkonäöltään isopäisiä figuureita pienellä vartalolla. Tämä ulkonäkö on luotu siksi, että figuurit saataisiin näyttämään söpöiltä. Näiden figuurien kasvot ja muut vartalon osat ovat vaihdettavia, jotta näille figuureille voi saada erilaisia ilmeitä ja eleitä.

Mitä Nendoroid Petite -figuurit ovat?
-Nendoroid Petite (ねんどろいどぷち) -figuurit ovat lähellä tavallisia Nendoroid figuureita, mutta ne ovat pienempiä, noin 6,5cm kokoisia. Näitä figuureita myydään yleensä "mystery boxeissa", joissa on mm. jonkun tietyn sarjan hahmoja sekaisin. Nendoroid Petite hahmoille ei tule mukaan eri kasvoja tai päitä, mutta niitä voi kuitenkin vaihtaa esim. muiden hahmojen kanssa keskenään.

Mitä Figma -figuurit ovat?
 -Figma (フィグマ) -figuurit ovat noin 13cm kokoisia Good Smile Companyn valmistamia muovisia action figuureja. Kuten Nendoroidit, myös nämä figuurit ovat yleensä animeista, mangoista tai peleistä tehtyjä hahmoja, mutta osa näistä Figmoista ovat myös ihan oikeista henkilöistä tehtyjä figuureita. Nendoroid figuurien mukaan, myös näillä figuureilla on erilaisia vartalon osia sekä kasvoja, joita voi vaihtaa, jotta näille figuureille voi saada erilaisia ilmeitä ja eleitä. Lisäksi Figmojen vartalo ja raajat ovat helposti liikutettavia, jotta figuureiden asentoja saa muutettua helposti.

Mitä FigFix -figuurit ovat?
-Figfix -figuurit ovat saman kokoisia kuin Figma -figuurit (noin 12cm) ja ne ovat Good Smile Companyn (Max Factory) valmistamia muovisia figuureja. Nämä figuurit on "fixattu" eli ns. korjattu tietyn hahmon tunnettuun poseeraus asentoon, jotta se kuvastaisi itse hahmoa paremmin. Figfix -figuurien keho ei liiku, mutta näiden figuurien päässä on samanlainen nivellytys kuin Figma -figuureilla eli näiden figuurien pää on liikutettavissa. Joiltakin FigFix -figuureilta saattaa lähteä myös pieniä osia irti esim. hiusponnari.

Mitä Funko Pop! -figuurit ovat?
-Funko Pop! -figuurit ovat amerikkalaisen Funko nimisen firman luomia figuureja. Funko valmistaa lisensoituja pop-kulttuuri aiheisia leluja. Funko tuottaa pehmoleluja, bobbleheadseja ja action figuureja sekä satunnaisia elektroniikka tuotteita kuten lamppuja ja kuulokkeita. Funko Pop! -figuurit ovat noin 10-15cm kokoisia muovisia figuureja. Funko Pop! figuurit ovat saaneet inspiraationsa japanilaisesta Chibi "tyylistä" mikä tarkoittaa "lyhyttä ja söpöä". Funko Pop! figuurit tunnistaa isoista päistä ja pienestä vartalosta sekä isoista silmistä.

Mistä olet ostanu tuon laatikkomiehen/boxmanin?
-Danboard on ostettu 2013 Animeconista. Danboard figuureita saa Omoista tai Urumista.
 Mitä re-mentit ovat?
-Re-mentit ovat japanilaisen RE-MENT Co., Ltd. (株式会社リーメント Kabushikigaisha-Riiment) valmistamia pieniä erittäin yksityiskohtaisia muovisia ruokia, makeisia ja muita vastaavia leluja, esim. huonekaluja. Re-ment nimi on peräisin fraasista "reform the entertainment", joka viittaa heidän haaveeseen uudistaa lelumarkkinoita. Re-ment on tehnyt yhteistyötä paljon monien tunnettujen merkkien kanssa, kuten esim: Hello Kitty (Sanrio), Rilakkuma (San-x), Mickey Mouse (Disney) sekä monia muita.

Mistä olet hankkinut re-menttisi?
-Kukunorista Helsingistä mutta tätä kauppaa ei ole enää olemassa
-Ebaystä
-Amiamista

Mistä re-menttejä saa?
-Plasticpop: http://plasticpop.de/
-Amiami: http://amiami.com/
-Kilala: http://www.kilala.fi/
 -Hobby Search: https://www.1999.co.jp/eng/

Paljonko re-mentit maksaa?
-Yksi pieni re-ment paketti joka sisältää ruokaa/herkkuja/pieniä huonekaluja maksaa noin 5-10e, kokonainen 6 kpl setti maksaa taas 20-35e. Huonekalujen hinnat vaihtelevat.

Onko Rilakkuma Chocolate Cafe pöytä ja tuolit Pullip kokoa?
-Omasta mielestäni ei. Mielestäni Pullip on liian iso tuohon settiin, mutta tämä on vain mun mielipide. Dalien kanssa hieman parempi, mutta Azonet taitavat olla hyvää kokoa tuohon. Myös Tiny koon BJD:t on sopivia tuohon.
Minkä ikäinen olet?
-25-vuotias eli 1995 syntynyt.

Millä kameralla kuvaat?
-Canon EOS 500D. Objektiivina 50mm macro tai Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di-II VC LD.

Millä ohjelmalla muokkaat kuvasi?
-Gimp 2:lla.

Kuinka kauan olet kerännyt nukkeja?
-Pian tulee täyteen 10-vuotta, aloitin siis vuonna 2010.

Missä asut?
-Joensuussa.

Voinko pyytää sua Facebookissa kaveriksi?
-En hyväksy kaveripyyntöjä ihmisiltä, joita en tunne. Voit toki lähettää pyynnön, mutta en hyväksy sitä.

Oletko Momiossa?
-En ole. Jos joku väittää olevan minä hän valehtelee. Olen niillä sivustoilla/foorumeilla mitkä on ilmoitettu tässä blogissa.

Saako sun kuvia kopioida ja jakaa?
-Ei, mutta jos näin on kuitenkin tehty nimeni mainitseminen olisi suositeltavaa.

Saako sun kuvia käyttää puhelimen/tietokoneen taustakuvana?
-Saa, jos pidät kuviani aivan täysin omassa käytössäsi.

Kuinka voin jutella sinulle?
-Instagram Direct message @Siniirr @Siniirrdolls @Siniirrphotography
-Sähköposti: siniirrdolls@outlook.com

Miksi et vastannut minulle Facebookissa/Whatsapissa?
-En vastannut, koska se on täysin väärä tapa jutella minulle. Minun mielestä se on myös hieman häiritsevä tapa lähestyä minua, koska Facebook ja Whatsapp on mun omia henkilökohtaisia paikkoja, jossa juttelen vain perheelleni, sukulaisilleni sekä ystävilleni. Tottakai olen nukkeryhmissä ja kommentoin niissä, mutta se ei tarkoita sitä, että haluaisin ihmisten tulevan juttelemaan minulle yksityisviestillä. Kaupankäynti jutut on eri asia.

Käytkö nukkemiiteissä?
-Käyn, mutta aika harvoin. Käyn yleensä Joensuu ja Tracon miiteissä.

Voisitko seurata minua Instagramissä/lukea blogiani?
-En seuraa ketään pyynnöstä.

Päivitetty: 24.6.2020

7 kommenttia:

 1. Miten lisäät noita yläpalkkeja?
  Siis niitä, joissa lukee kaikkea UKK, kirjoitukset, nukkehaavet yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää ensin luoda se Sivu sieltä "Sivut" valikosta. Sen jälkeen meet sinne "Ulkoasu" valikkoon jossa on Gadget nimeltä "Sivut" ja klikkaat sen näkyväksi sieltä.

   Poista
 2. Moikka oli pakko nyt laittaa vielä yvtä eli siis katoi eka vaa et mitä noi kauniit nuket on ja si aloin sun videoiden ja netin kautta lukee tietoo pullipeista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! :) Kiva kuulla, että mun videot innosti tähän harrastukseen. ^^

   Poista
 3. Pullipworld on kyllä luotettava kauppa. Olen tilannut sieltä useammankin kerran, ja aina ovat nuket tulleet perille nopeasti ja luotettavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en oo kerinnyt vielä päivitellä tuota, mutta päivitän kun pystyn. :)

   Poista

Kiitos kaikista kommenteista! :) Kun kommentoit olisi kiva kuulla, jos haluaisit nähdä jostain tietystä nukesta kuvia. Jos keksit myös jotain parannettavaa kuvissani/teoksissani kerro ihmeessä. Rakentava palaute on aina tervetullutta!

Ennenkuin kysyt jotain luethan UKK alueen, jos olen jo aiemmin vastannut kysymykseesi: https://sininnukkeblog.blogspot.fi/p/ukk.html