keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Angelgate nuket ovat kopionukkeja


Hei! Edelliseen postaukseeni täytyy vielä lisätä tärkeä viesti, joten ajattelin tehdä kokonaan uuden postauksen. Yllättävän monelle tulee uutena se, että myös Angelgate nuket ovat valukopioita Pullip-nukeista.

Miten niin Angelgate nuket ovat kopioita? Angelgate nukkejen valmistaja on hankkinut itselleen Pullip-nuken ja valanut Pullip-nuken kasvoista identtisen muotin. Myöhemmin erilaiset customoijat ja itse valmistaja on muuttanut hieman pieniä osia kasvoissa (esim. suu), mutta tämä ei ole vielä tarpeeksi uuden luomiseen. Angelgate nukkejen silmäaukot, poskien muoto, alkuperäiset modaamattomat huulet ja kaikki muu täsmää aidon Pullip-nuken kanssa, joten voidaan sanoa, että Angelgate nuket ovat kopioita. Myös Taeyang nukesta (mikä kuuluu Pullip-perheeseen) on luotu samanlainen kopio Angelgate nukkena. Voitaisiin puhua omasta mallista, jos Angelgate nukkejen valmistaja olisi alusta asti luonut nukkensa ilman pohjaa Pullip-nuken kasvoista, mutta näin valitettavasti ei ole. Tälläisiä nukkeja valmistetaan pääasiallisesti Kiinassa, jossa tekijänoikeudet on vitsi, jolloin tähän asiaan ei voida hirveästi puuttua.

Miksi ei kannata hankkia Angelgate eli kopionukkeja? Piraattituotteet ovat laittomia Suomessa. Jos omistat kopio nuken joku toinen voi ilmiantaa recastin ostajan tullille, jolloin tulli takavarikoi väärennöksen, henkilö saa sakot ja menettää vielä alkuperäiset rahat minkä on maksanut kopio nukesta (Todiste tästä: http://tulli.fi/henkiloasiakkaat/netista-tilaajalle/tuotevaarennokset). Arvottoman kopio nuken ostamisesta ei hyödy lainkaan alkuperäinen firma eli Groove, vaan ne, jotka laittomasti näitä nukkeja myyvät/tuottavat eli jos hankit itsellesi Angelgate nuken tuet rikollista toimintaa. Angelgate sekä vastaavan Pullip-kopio nuken ostaminen on pois suoraan Grooven tuloista, jossa alkupeäinen kaunis Pullip-nukke on vuosien suunnittelulla ja panostuksella luotu. Jos suuri määrä ihmisiä alkaisivat ostaa Angelgate nukkeja, Groovella alkaisi mennä huonosti ja pahimmassa tapauksessa koko firma voi kaatua. Kannattaa myös pitää mielessä, että kopionukkejen tuottajat eivät ajattele nukkeharrastajia vaan heillä on pelkästään rahankiilto silmissä tarkoitus saada mahdollisimman nopeasti tuotettua tavaraa ja nopeasti rahaa itselleen. Näistä nukeista ei saa myöskään laittaa kuvia foorumeille. Kopionuket ovat laittomia, joten niiden valmistamisessa on saatettu käyttää terveydelle haitallisia ja jopa myrkyllisiä materiaaleja, joten tälläisen nuken hankkiminen voi olla myös terveysriski.

Kuinka erottaa kopionuken aidosta Pullip-nukesta? Isoja eroja ovat tietenkin ulkonäkö (jossa on kuitenkin paljonkin samaa Angelgate nukkejen kanssa, mutta kun olet oppinut tunnistamaan aidot Pullip nuket erotat helposti Angelgate nuket) ja hinta. Uutena aito Pullip-nukke maksaa noin 100-150e tai jopa enemmänkin, jos harvinaisemmasta mallista on kyse. Angelgate nuket ovat siis huomattavasti halvempia tästä. Yksi tunnistettava osa on myös se, että suurimmalla osalla Angelgate nukeista on obitsu "uutena" mitä aidoilla Pullip-nukeilla ei ole valmiiksi uutena ostettuna. Tässä Hunajasienen vertailukuvia aidosta ja feikki Pullip-nukesta (ei Angelgate): 

Muutamia muita kuvia joita löysin netistä:
Kuva 6 (klikkaamalla kuvia saat isommaksi)
Kuva 7
Kuva 8

Vielä muutamia vertailukuvia:
 Aito meikitön Pullip naama ↓
 Angelgate naama, josta näkee selkeästi että se on kopioitu suoraan Pullipin kasvoista. ↓
Aito Pullip Sailor Moon ↓
Angelgate Sailor Moon ↓
 Pullip Victorique ↓

 Angelgate Victorique ↓
Pullip Miku Hatsune ↓
 Angelgate Miku Hatsune ↓
 Taeyang Sebastian (2 eri versiota) ↓
 Angelgate Sebastian ↓

Lisäksi julkinen Pullip Suomessa käyty keskustelu aiheesta: 
Mistä voin ostaa Pullip-nukkeja luotettavasti? Tässä luotettavia firmoja jotka myyvät aitoja Pullip-nukkeja:
-Plasticpop: http://plasticpop.de/
-Pullip Style: http://www.pullipstyle.com/pullipstyle/
-Mollamania: http://www.mollamania.net/
-Kilala: http://kilala.fi/
Käytettyjä: Huuto.net, Ebay, Pullip kirppis, Pullip Suomi foorumi. Ebayn suhteen kannattaa olla todella tarkka, koska siellä myydään paljon feikki/kopio Pullip-nukkeja varsinkin customoituja tälläisiä, otsikoissa tai kuvauksissa on yleensä "Angelgate Pullip" tai jotain vastaavaa, joskus tosin "fake, factory, angelgate" sanat on 'piilotettu' kuvaukseen.

Tässä vielä Grooven virallisessa blogissa oleva lista rekisteröidyistä Pullip-nukkejen myyjistä. Linkin lopusta löytyy myös ei rekisteröidyt firmat, joissa osasta myydään mm. Angelgate nukkeja (alempana tarkemmin tietoa):

Tässä tiivistys tekstistä:
Rekisteröidyt Pullip-nukkejen jälleenmyyjät, jotka myyvät aitoja Pullip-nukkeja (Following retailers are also authorized by Sanrio Co., Ltd. to sell Pullip My Melody x Hen-Nako, the official overseas release on Feb.016.):
- Adoll Land shop (China)
- ARIGATÔ SEVILLA (Spain)
- Berry Dolls (Thailand)
- Jolie Doll (France)
- Kilala (Finland)
- Plasticpop (Germany)
- Pullip.asia (Malaysia)
- Pullip.net (South Korea)
- Pullipstyle (USA)
- Pullipworld (Belgium)
- Sanrio USA (USA)

Ei-rekisteröidyt firmat, joista osa myy laittomia tuotteita (tarkemmat tiedot alla). Yhdessä näistä firmoista myydään kuitenkin esim. käytettyjä nukkeja jonka takia Groove ei voi rekisteröidä firmaa koska käytettyjen nukkejen kanssa ei ole takuita. (Following retailers are not authorized to sell Groove products, this list is not inclusive): 
 ・芷菱馆 (China) (They allegedly use the name "Groove China", but they are no connection with Groove.) - Kopio Pullippeja myyvä firma
・Toy Malaysia (Malaysia) - Luotettava, mutta täällä myydään käytettyjä nukkeja jonka takia Groove ei voi rekisteröidä firmaa, muuten täysin rehti firma
・Dolls.MOE (Spain) - Aitoja sekä Angelgate nukkeja. Myös Factory (feikki) Blythejä löytyy.. Firma on kuitenkin luotettava ja sieltä saa mitä on tilannut, mutta itse en lähtisi tukemaan firmaa joka myy myös kopionukkeja.
・Kannattaa muistaa, että myös muitakin firmoja voi olla olemassa joita ei ole mainittu tässä ja esim Ebayssä löytyy paljon myyjiä, jotka myyvät kopio nukkeja (myös customoituja sellaisia). 

Tätä viestiä ei ole tarkoitus kohdistaa ketään yksinään vaan tämä viesti on yleinen tietoisku kaikille nukkeilijoille. En aio polttaa ketään roviolla, jos joltakin Angelgate tai recast nukke löytyy. Itse en niitä nukkeja arvosta enkä niistä nukeista pidä ja haluan, että mahdollisimman moni ymmärtää minkä takia moni muukin on samalla kannalla kuin minä. Jos jollekkin on vahingossa tälläinen nukke huijauksen seurauksena päätynyt itselleen se on valitettavaa ja juuri sellaisten tapausten takia tätä sanomaa kannattaa levittää kaikkien tietoisuuteen, ettei kukaan muu joutuisi huijatuksi. Piraattituotteiden ostaminen on moraalisesti väärin, koska tälläisen tuotteen hankkiminen rikkoo lakia enkä itse halua olla missään yhteyksissä tälläisten tuotteiden kanssa. Toivon, että mahdollisimman moni ymmärtäisi tämän asian.

Tätä viestiä saa ehdottomasti jakaa eteenpäin kaikille tästä tietämättömille. :) Pidetään kaikista huolta!

Tässä vastaavanlainen teksti kopio BJD-nukeista eli recast nukeista:
http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2016/09/sano-ei-recasteille-piraattinukeille.html 

Tullin tietoa tuoteväärennöksistä:
http://tulli.fi/henkiloasiakkaat/netista-tilaajalle/tuotevaarennokset

12 kommenttia:

 1. Totta! Sitä menettää enemmän kuin saa jos tilaa kopioita! On parempi säästää ja etsiä aidot nuket! Hyvä että kirjoitit asiasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. :) Kopionukkejen hinta ei muutenkaan kasva missään vaiheessa vaan laskee jos sellaisen hankkii, kun vertaa esimerkiksi aitoon Pullip-nukkeen. Jos olet hankkinut itsellesi esim jonkun limited edition Pullip-nuken siitä voi muutamien vuosien päästä saada jopa 300e.

   Poista
 2. Täyttä asiaa👍👍👍
  ~Wilma
  beautyofbeingsmall.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Mikä ihmeen missio tää on? Kyllä jokainen hankkii sellaisia nukkeja, mihin rahat riittää, koska nuo 'aidot' on niin sikakalliita. Monella pikkutytöllä kaiken lisäksi niin lyhytaikainen harrastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missasit ilmeisesti kokonaan koko pointin tästä asiasta, mutta eikait siinä. Ei kaikki näköjään ymmärrä mitä lukevat.

   Poista
 4. Kävin ennen tätä kommenttia Googlailemassa muita tekstejä Angelgateista, koska tämän postauksen ja videosi jälkeen halusin nähdä miten suomalaiset kiejoittavat esimerkiksi blogeissaan Angelgateista. Hirvittävän monessa blogissa oli tullut kommentteja joissa huomautettiin että Angelgatet eivät yritäkkään matkia vaan ovat kokonaan oma nukkesarjansa. Viestiketjut olivat muutamia vuosia vanhoja, ja on hyvä että otit asian esille kun kukaan ei ole ilmeisesti pahemmin faktoja esittänyt. Tiedon väärennyksistä levittäminen on tärkeää, että ihmiset tietäisivät mitä ovat tekemästä tälläistä nukkea ostaessaan, koska etenkään nuoremmat eivät tiedä pahemmin sitä, että tästä on oikeasti laissa, kuten en minäkään tiennyt ennen tätä postausta. Sain itsekin paljon uutta tietoa, joten kiitos siitä sinulle. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään. :) ♥ Ikävää että väärää tietoa on mennyt eteenpäin. :(

   Poista
 5. Onko mahdollista että angelgaten kaltaisia feikki nukkeja myytäisiin esimerkiksi Amazonissa tai eBayssa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Niitä taitaa melkeen eniten siellä ollakkin.

   Poista
 6. Mistäs sä tänkin jutun repäsit :D?
  Ei siis millään pahalla, kysyn vaan :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan faktaa tämä on, jos ei halua ottaa kuuleviin korviin ei ole mun vika. Tyhmäähän se on ostaa kopioita, mutta en voi tämän enempää asialle tehdä.

   Poista
  2. Et varmaan lukenut mitään noista yllä olevista teksteistä🙄

   Poista

Kiitos kaikista kommenteista! :) Kun kommentoit olisi kiva kuulla, jos haluaisit nähdä jostain tietystä nukesta kuvia. Jos keksit myös jotain parannettavaa kuvissani/teoksissani kerro ihmeessä. Rakentava palaute on aina tervetullutta!

Ennenkuin kysyt jotain luethan UKK alueen, jos olen jo aiemmin vastannut kysymykseesi: https://sininnukkeblog.blogspot.fi/p/ukk.html