tiistai 19. syyskuuta 2017

Ripsien vaihtaminen Pullip-nukelle

Hei! Jälleen luvassa kuvallista tutoriaalia, tälläkertaa ripsien vaihtamisesta Pullip-nukelle. :) Nukke tässä tutoriaalissa: Pullip My Melody.

Tähän tarvitset siis:
-Teippiä, itse käytän Scotch Magic 3m (tämä on ripsien kiinnittämiseen, tähän voi käyttää myös erikeepperiä tai sinitarraa)
-Sakset
-Ruuvimeisseli
 -Tekoripset, mitkä tahansa ihmisten tekoripset käy, nämä mun ripset on ostettu: www.oletkaunis.fi
  Jos Pullipillasi on irtoava päälaki se täytyy irrottaa tätä tutoriaalia varten. Irrottamisessa voi käyttää tylppää ruokaveitseä, veitsi tungetaan vain pieneen väliin ja nitkutetaan hetki. Päälaki lähtee helposti irti.
Seuraavaksi täytyy irrottaa kaikki 3 ruuvia.
 Sitten voi ottaa vartalon irti päästä.

 Seuraavaksi avataan silmämekanismin kaikki 3 ruuvia. Silmätapit voi ottaa myös pois tässä vaiheessa.
 Ennen ruuvien irrottamista voi ottaa myös nämä jouset pois paikaltaan, ne lähtevät kyllä myös mekanismin mukana jos et muista ottaa niitä tässä vaiheessa pois.
 Sitten silmämekanismi otetaan vaan pois.
Pullipeilla on stockkina valmiiksi todella harvat ripset, jotka on yleensä tosi heikosti kiinni. Nämä ripset sain pois ihan kädellä vetämällä, mutta jos ne eivät lähde niin, nämä ripset voi myös leikata lyhyeksi tai koittaa vetää pihdeillä tai jollakin muulla välineellä pois.


 Sitten otetaan valitsemasi tekoripset.
 Tekoripsissä on aina selkeä ulko ja sisäreuna. Itse käytän näistä ripsistä tämän sisä reunan. Ripsien pituuden voit mitata Pullipin vanhoilla ripsillä tai tehdä leveämmät kuin stock ripset ovat, itse suosin leveämpien tekemistä, jotta ripset näyttävät hieman luonnollisemmilta ja täyteläisimmiltä.
 Yleensä leikkaan siis puolesta välistä ripset poikki.
 Toinen puoli jota et aio käyttää kannattaa aina säilyttää seuraavaa nukkea varten!
 Sitten yleensä mallaan ripsiä paikalleen ilman teippiä. Kokeilen siis että ne ovat sopivan pituiset.
 Sitten teipin liima puoli laitetaan vastakkaiseen suuntaan. Lyhyempi puoli ripsestä laitetaan nuken luomien leveämmälle puolelle eli sille puolelle missä jousi on eli "sisäpuolelle" (nenän puoleinen reuna). Pidempi puoli taas ulko reunaan.
 Sitten luomet voi koittaa laittaa paikalleen ja samalla käsiä pitäen tarkistaa, että ripset ovat hyvässä asennossa ja suht saman näköiset molemmin puolin. Pieni erinäköisyys useimmiten ei ainakaan minua haittaa, mutta tässä vaiheessa se on helppo vielä korjata.

 Kun omasta mielestäni ripset on hyvillä kohdilla laitan vielä toisen, leveämmän ja pidemmän teipin molempiin luomiin, jotta ripset pysyisivät varmasti hyvin kiinni. Teipillä kiinnittäessä kannattaa kuitenkin muistaa, ettei luomia kannata kokoaikaa rämpyttää kiinni ja auki, jotta nämä pysyisivät mahdollisimman hyvin paikoillaan.

Tämän jälkeen luomet laitetaan takaisin paikoilleen niin että jouset ovat sisäpuolella molemmin puolin. Kannattaa myös tarkistaa että jouset jäävät hyvin "otsan kohdalle" jotta ne saa vedettyä takaisin ylös paikoillensa.
 Sen jälkeen kun luomet on hyvin paikoillaan voit laittaa silmämekanismin takaisin paikoilleen varovasti. Kannattaa pitää huolta, että silmät menee oikeille paikoille ja että luomet pysyy paikoillaan kun asetat mekanismin niinden päälle.
 Tämän jälkeen täytyy muistaa nostaa jouset takaisin ylös samalle paikalle.
 Sitten silmätapit myös takaisin paikoilleen! Niistä erottuu helposti miten päin ne kuuluu laittaa, koska jos ne ovat väärinpäin et voi painaa sitä alas ollenkaan. Tässä vaiheessa kannattaa kokeilla että silmät liikkuu ja menee kiinni, jotta ei tarvitsisi aloittaa ihan alusta.
 Sen jälkeen voit kiinnittää vartalon takaisin.
 Ja pää myös takaisin kiinni. :)
 Ja päälaki tietenkin! Päälaen voi kiinnittää teipillä esim. näin tai sinitarralla. Myös erikeepperillä kiinnittäminen on vaihtoehto, mutta niin kiinnittäessä voi olla vaikeaa irroittaa päälakea uudestaan.
 Valmista tuli! :)
Mistä sait Katy Perry tekoripset?
-oletkaunis.fi

Millaiset ripset käy Pullipille?
-Mitkätahansa tavalliset tekoripset, joita saa melkeen mistä tahansa kaupasta.

Miten ripset kannattaa kiinnittää?
-Teipillä, erikeeper liimalla tai sinitarralla

Miten peruukki kannattaa kiinnittää?
-Kaksipuoleisella teipillä tai erikeeper liimalla

Muut blogini opastavat tutoriaalit listattuna:
-Obitsun vaihtaminen Pullip-nukelle (lisänä myös kuvia obitsun ja stockin taipuvuus eroista):
http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/09/obitsun-vaihtaminen-pullip-nukelle.html
-Obitsun kaulatapin katkeaminen:
http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/09/obitsun-kaulatapin-katkeaminen.html
-LeekeWorld ja Leekeltä tilaaminen:

Kiitos kun katsoitte!

1 kommentti:

  1. Kiva taas tää tutoriaali, tämänkin auttaa takuulla monia nukkeilijoita!! <33 Melody on muuten ihan super söpö ja varsinkin noilla ripsillä, sano ihanalle neidillesi terveisiä!! ;3

    VastaaPoista

Kiitos kaikista kommenteista! :) Kun kommentoit olisi kiva kuulla, jos haluaisit nähdä jostain tietystä nukesta kuvia. Jos keksit myös jotain parannettavaa kuvissani/teoksissani kerro ihmeessä. Rakentava palaute on aina tervetullutta!

Ennenkuin kysyt jotain luethan UKK alueen, jos olen jo aiemmin vastannut kysymykseesi: https://sininnukkeblog.blogspot.fi/p/ukk.html