lauantai 15. heinäkuuta 2017

LeekeWorld ja Leekeltä tilaaminen

Hei! Koska multa on kysytty monia kertoja tätä samaa asiaa niin mun on nyt pakko tehdä tästä aiheesta ihan kunnon postaus (jonka voin sitten linkata kysyjille) ja ohje kaikille siitä, kuinka tilata Leekeltä peruukkeja ja muutenkin mitä ne peruukkien merkinnät ja muut tarkoittaa Leeken peruukeissa.
Tästä pääset suoraan Leeke Worldin (Englannin kieliselle) sivulle: http://en.leekeworld.com/

Eli aloitetaan siitä että kuinka tilata peruukkeja Leekeltä?
  Ensimmäisenä täytyy luoda käyttäjä/rekisteröityä Leeken sivulle:
http://en.leekeworld.com/member/join.html 
Luomalla käyttäjän voit tilata tuotteita sekä saada tilaamistasi tuotteita pisteitä eli "store credittejä", joita voit käyttää tuotteita ostaessasi.

 Aloitetaan tästä mitä multa on kysytty todella monesti eli näistä Wigs-LR, Wigs-W, Wigs-ART jne.. merkinnöistä.
 Aloitetaan ylimmäisistä eli DollLeekestä ja Horn Partseista, jossa myydään siis Leeken valmistamia hartsisia BJD-nukkeja sekä niille osia (sarvia, siipiä jne.). Näistä en aio tässä erityisemmin puhua, koska olen tehnyt BJD-nukeista ihan oman postauksen jonka löydätte täältä: http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/04/hyva-tietaa-bjd-nukkea-tilatessa-kuinka.html
Tuosta löydätte siis tietoa miten tilata BJD-nukke. Tässä postauksessa aion puhua siis enimmäkseen peruukeista.

Nämä Wigs-LR, Wigs-W, Wigs-ART, Wigs-LP, Wigs-ETC ja LIMITED colors (wigs) on siis eri tyyppisiä peruukkeja ja aion selittää paremmin mitä ne ovat. 

Wigs-LR eli "long root" peruukit ovat lämpöä kestäviä kuituperuukkeja. "Long root" sana itsessään tarkoittaa sitä, että nämä peruukit näyttää ns. "luonnollisemmilta" eli näissä ei näy peruukki verkkoa ollenkaan eli ne tavallaan on peitettynä tosi hyvin näissä peruukeissa.

Leeke kuvailee näitä peruukkeja näin sivustollaan:
- Heat-resisting fiber is more soft feeling than normal fiber.
- The curl can get loose more easily than normal fiber.
- When you handle with care the hair,it will become good style.
Suomennos: Lämpöä kestävät kuituperuukit on pehmeämmän tuntuisempia kuin normaalit kuituperuukit.
-Kiharat saattavat aueta/löystyä helpommin kuin normaalit kuituperuukit 
-Kun käsittelet huolella peruukkeja ne pysyvät todella hyvänä 
Mitä lämpökestävyys tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että näitä peruukkeja voi kastella lämpimällä/kuumalla vedellä eli niitä voi siis suoristaa tai kihartaa. Peruukkien suoristamisesta enemmän löydät täältä: http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=149.0

Wigs-W peruukit ovat myös lämpöä kestäviä kuituperuukkeja. Nämä peruukit eroavat LR peruukeista niin, että näissä peruukeissa joissakin saattaa näkyä hyvinkin vahvasti peruukki verkko eli ne eivät näytä yhtä "luonnollisilta" kuin LR peruukit. Alla kuva esimerkki peruukki verkon näkyvyydestä sekä tässä vielä linkki Leeken omaan tekemään esimerkki postaukseen:
 http://en.leekeworld.com/article/faq/3/365/
Wigs-ART peruukit ovat myös lämpöä kestäviä kuituperuukkeja. Ero näissä peruukeissa LR ja W peruukkeihin on vain se, että nämä peruukit ovat erikoisemman värisiä tai tyylisiä kuin muut peruukit. Näissä peruukeissa saattaa siis olla saman tyylisiä peruukkeja kuin LR tai W peruukit, mutta ne ovat erikoisemman värisiä ja joissakin tapauksissa myös tyyli on ihan erilainen.

Wigs-LP peruukit ovat premium mohair peruukkeja eli ns. "karvaperuukkeja" (silkkimäinen materiaali). Nämä peruukit eroavat paljonkin muista Leeken peruukeista, koska ne ovat tosiaan karvaperuukkeja eli tuntuvat hieman erilaisemmilta kuin muut Leeken peruukit sekä näyttävätkin eriltä.

Wigs-ETC peruukeissa on Leeken valikoima pienemmistä ja isommistä peruukeista. Näissä peruukeissa on siis sekaisin sekä LR ja W kuituperuukkeja mutta eri koossa.

Limited Colors peruukit ovat saman tyylisiä kuin Wigs-ART peruukit eli näissäkin peruukeissa on erikoisempia värejä sekä tyylejä kuin LR ja W peruukeissa, mutta näitä peruukkeja on nimensä mukaisesti vain rajoitettu (limited) määrä. Yleensä Leeken etusivulla lukee isolla kuinka kauanko kyseisiä peruukkeja voi tilata etukäteen eli "pre-orderata" (yleensä aika on noin kuukauden kestävä).


Koska nämä Limited Colors peruukit ovat "pre-order" peruukkeja niiden saapumisessa voi kestää pidempään kuin muissa peruukeissa, koska ne tosiaan tehdään vasta tilauksesi saapuessa, kun olet maksanut tilauksesi. 
Leeken sivulla lukee näin:
"Pre-Order WIG" will be shipped after 50~60 working days
from the day you get confirmed your payment.

Mikä peruukki koko on oikea minun nukelleni?
Tätä kysymystä multa on kysytty myös todella monesti ja aion nyt selittää kuinka löydät Leekeltä oikean kokoisen peruukin nukellesi.
Leeken peruukeissa on kahdeksaa eri kokoa:
LB = 11inch
L = 9~10.5 inch
E = 8~9 inch
M = 7~8inch
D = 6~6.5inch
LK5 = 5-6inch
LK4 = 4-5inch
LSO = 3.5inch
inch = tuumaa

Koon voit valita klikatessasi Wigs-LR, Wigs-W tai Wigs-LP siinä aukeavasta yläpalkista joka näyttää tältä:
 L = 9~10.5 inch
E = 8~9 inch
M = 7~8inch
D = 6~6.5inch
Wigs-ETC peruukeissa on taas koot hieman erilaisempia (isompia sekä pienempiä):
 LB = 11inch
LK5 = 5-6inch
LK4 = 4-5inch
LSO = 3.5inch
 Oikean värin voit valita Wigs-LR, Wigs-W, Wigs-LP ja Wigs-ETC peruukeissa "Select color" -kohdasta:
Wigs-ART ja Limited colors peruukeissa koot/värin voi valita kun olet valinnut sopivan peruukin:
Jos peruukissa lukee "pre-order" se on etukäteen/"tilaustyönä" tilattava peruukki.

Mikä peruukki (koko) käy millekkin nukelleni?
 Loppuun vielä haluan muistuttaa eri peruukki koista (Leeken koko karttaa käyttäen; suluissa BJD-nuken koko; Leeken koko määritelmä):
LB = 11inch:
Blythe/DollLeeke BJD B-type nukke
L = 9~10.5 inch:
Pullip, Taeyang, SD BJD (60-70cm)
L type of Leekeworld / SD of volks
E = 8~9 inch:
Pullip, Dal, Yeolume, Isul, SD BJD (57-60cm)
L type of Leekeworld/SD of volks
M = 7~8inch:
MSD BJD (40-43cm)
M type of Leekeworld/MSD of volks
D = 6~6.5inch:
YO-SD/Petit BJD (25-30cm)
D type of Leekeworld / U-noa / SDCute & Yo-SD(USD)
LK5 = 5-6inch
Tiny BJD (16-20cm)
K and C type of Leekeworld BJD
LK4 = 4-5inch
Little Pullip/Taeyang/Byul (kaikki Grooven littlet)
K and C type of Leekeworld BJD
LSO = 3.5inch
OrientDoll SO-Type,DollLeeke - K Type BJD

Paljonko minun tilaukselleni tulee postikuluja?
Tähän kysymykseen on vaikeaa vastata, koska postikulun hintoihin on monta tekijää, kuten esimerkiksi paljonko peruukkeja/tavaraa tilaat tai millä postitustavalla haluat tilauksesi lähetetyksi. Tilauksen tämän hetkiset postikulut voi kuitenkin tarkistaa tekemällä "feikki tilauksen". 

Tässä esimerkki minun tekemästä feikki tilauksesta Suomeen (kannattaa kuitenkin muistaa että postin hinnat voi muuttua milloin vain):
Ensimmäisenä valitsin postitus tavaksi K-Packet mikä tarkoittaa sitä, että peruukin saapumisessa kestää arviolta 20-30 arkipäivää. Tällöin postitus yhdelle peruukille maksaa siis 8,46 dollaria, jos kuitenkin tilaat enemmän tämä "K-Packet" postitus saattaa maksaa enemmän.
 Toisessa tilauksessa valitsin postitus tavaksi EMS:ssän mikä tarkoittaa sitä, että peruukin saapumisessa kestää arviolta 3-10 arkipäivää. Tällöin postitus yhdelle peruukille maksaa 27,73 dollaria, jos kuitenkin tilaat enemmän tämä EMS postitus saattaa maksaa enemmän.

Tullimaksut, voiko tilaukseni jäädä tulliin?
-Jos tilauksesi tulee EU:n ulkopuolelta on 99% mahdollisuus että se jää tulliin ja koska useimmat nukke firmat sijaitsevat Koreassa (tai muualla Aasiassa) ja tässä tapauksessa sieltä tulevat paketit jäävät tulliin. Lisäksi tullissa monet ovat hyvinkin tietoisia joistakin nukkefirmoista joissa tuotteet ovat kalliimpia kuin "20 dollaria" jos pakettiin on niin merkattu.
-Nukkefirmat eivät ole vastuussa tullimaksuista, joten he eivät voi merkata nuken pakettiin "gift" tai "alle 20 dollaria" (tietenkin on olemassa firmoja jotka tekevät näin, mutta yleensä nämäkin paketit jäävät tulliin).
-Omakohtainen kokemukseni Leekeltä tilatessa on ollut se, että paketti on kerran livahtanut tullin ohi, mutta aina ei välttämättä näin hyvää tuuria ole.

Paljonko tullimaksut sitten ovat, jos tuotteeni jäävät tulliin?
-Leekeltä tilatessa kannattaa siis varmuuden vuoksi varautua tullimaksuihin. Itse mistä tahansa ulkomailta tilatessa yleensä tarkistan aina paljonko tullimaksuja saattaisi tulla tullilaskurin avulla: https://tullilaskuri.tk/
 Tullilaskurin antama määritelmä saattaa kuitenkin heittää 5-10eurolla ylös tai alaspäin.

Tullilaskuria on todella helppo käyttää. Ensimmäisenä täytyy valita maa josta tuotteesi ovat tulossa, jos maata ei ole erikseen listattuna tässä täytyy valita "Muu maa, joka ei kuulu EU:n tulli- eikä veroalueeseen".
Seuraavaksi täytyy listata tuotteiden hinta ja postikulut, tässä käytin esimerkkinä yllä tekemääni feikki tilausta EMS postituksen kera. Tämän jälkeen täytyy klikata "Tarkista tullimaksun suuruus".
  Klikkaamalla sitä, se vie sinut eri sivulle kuin tässä alapuolella oleva kuva, mutta löydät nämä prosenttimäärät alimmaisesta valikosta "Esimerkkejä nettiostosten tuontiveroista". (Linkki vielä tässä: http://tulli.fi/henkiloasiakkaat/netista-tilaajalle/esimerkkeja-nettiostosten-tuontiveroista) Ja kuten huomaatte nukeille tavallinen prosenttimäärä on 4,7 mutta tuota laskuria varten se täytyy pyöristää viiteen prosenttiin. Jos olet tilannut nuken osia ja tarvikkeita (silmiä, peruukkeja, vaatteita..) prosenttimäärä on 0%. Alv (arvolisävero) on kuitenkin jokaisessa tuotteessa 24%.

 Tämän jälkeen prosenttimäärä lisätään laskuriin.
 Ja sen jälkeen saat suurinpiirtein tuloksen paljonko sinun täytyy maksaa tullimaksuja. Näin pienestä tilauksesta (eli alle 20euron/dollarin) kuitenkaan tullimaksuja ei tule, mutta isommista tilauksista niitä tulee kyllä, jos tuotteesi jäävät tulliin.
Kannattaa maksaa tuotteiden tullimaksut ajoissa, käsittääkseni tulli pitää tuotteita noin 2 viikkoa ja jos tullausta ei olla tehty/maksettu siinä ajassa tuotteet saattaa lähteä takaisin firmalle.

Oma mielipiteeni/kokemukseni Leekestä ja Leeken peruukeista (kaikissa kuvissa tässä alhaalla on Leeken peruukkeja):
Minulla itselläni on siis paljon Leeken peruukkeja sekä muutamia muita tuotteita. Olen yksin tilannut Leekeltä vain kerran, mutta olen ollut monesti mukana kimppa tilauksissa joita on järjestetty foorumien kautta.


Sillon kun yksin tilasin Leekeltä täytyy sanoa, että tuotteet tulivat tosi nopeasti EMS:n kautta ja sain tosiaan sitä mitä tilasin. Lisäksi minulla kävi tuuri siinä, ettei tuotteet jääneet tulliin, vaikka yleensä mulla jää kaikki.


Leeken peruukit on mielestäni tosi hyvä laatuisia ja ihanan tuntuisia eli suosittelen kyllä todella ainakin näitä Leeken kuituperuukkeja. Itselläni nimittäin ei siis ole Leeken LP eikä mitään muitakaan mohair/karva peruukkeja.


Ainut asia mikä mua henkilökohtaisesti ärsyttää Leeken peruukeissa on se, että en voi koskaan tietää tasan tarkkaan minkä pituisia peruukit ovat Pullip nukeille, koska vain muutamissa peruukeissa lukee tarkka cm pituus. Usein siis Leeken peruukit saattavat olla älyttömän pitkiä Pullip nukeille, koska ne ovat tosiaan suunniteltu (SD kokoisille) BJD-nukeille ensi sijassa. Itse siis tilatessani peruukkeja Pullip-nukeilleni katson yleensä kuvista sen, ettei peruukki mene BJD-mallinuken kyynärpään yli. Yleensä jos peruukki on mennyt yli sen niin se on ollut yli Pullip-nuken pituuden eli yli sen 30cm ja itse en henkilökohtaisesti tykkää sellaisista peruukeista jotka ovat niin pitkiä Pullipeilleni.


Laadusta olen kuitenkin aina ollut tyytyväinen Leeken suhteen. En kuitenkaan ole koskaan tilannut kiharia peruukkeja, koska ne yleensä tuppaavat löystymään/menemään sekaisin, mutta jos niistä pitää tosi tarkkaan huolta näin ei tapahdu - en kuitenkaan itse luota itseeni niiden kanssa niin sen takia jätän ne aina tilaamatta.


Minulla ei tähän asti ole ollut yhtäkään negatiivista kokemusta Leeken suhteen, paitsi tietysti siinä määrin että peruukit voivat näyttää hyvinkin eriltä Pullipin päässä kuin BJD-nuken eli joskus on vain hankalaa löytää sieltä sopivaa peruukkia Pullip-nukelle. Se ei kuitenkaan ole missään tapauksessa Leeken vika vaan ihan minun oma ongelmani! Suosittelen siis todella Leekeä firmana ihan kaikille nukkeilijoille. :)

Muut blogini opastavat tutoriaalit listattuna:
-Obitsun vaihtaminen Pullip-nukelle (lisänä myös kuvia obitsun ja stockin taipuvuus eroista):
http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/09/obitsun-vaihtaminen-pullip-nukelle.html
-Obitsun kaulatapin katkeaminen:
http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/09/obitsun-kaulatapin-katkeaminen.html
-Ripsien vaihtaminen Pullip-nukelle:
https://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/09/ripsien-vaihtaminen-pullip-nukelle.html

Blogini tietoa sisältävät postaukset listattuna:
-Hyvä tietää BJD-nukkea tilatessa (Kuinka tilata BJD?):
http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/04/hyva-tietaa-bjd-nukkea-tilatessa-kuinka.html
-Tietoa recasteistä:
http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2016/09/sano-ei-recasteille-piraattinukeille.html
http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2016/09/angelgate-nuket-ovat-myos-kopionukkeja.html
-Tullaaminen netissä:
https://sininnukkeblog.blogspot.com/2019/07/tullaaminen-miten-tullataan-netissa.html


Kiitos kun luitte ja toivottavasti tästä oli apua!

2 kommenttia:

  1. Hyvä katsaus! Sen voisi vielä varoittaa että Leeken normaalisti hyvä laatu falskaa heti, kun tilaa eventistä. Eli usein nämä sesonkiväriset peruukit joilla on lyhyt myyntiaika ovat laadultaan täyttä kuraa sillä niitä tehdään paljon kiireessä. Ei sillä, värit ovat niin kauniita että käytän itse niitä silti, mutta jollei tykkää piilotella kampauksella esiin pyrkivää peruukkiverkkoa tms. niin niitä kannattaa välttää. Erityisesti kampauksissa joissa on selkeä jakaus. Otsatukalliset ovat turvallisempia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Enpä tuota tiennytkään, kun en ole tainnut niitä edes tilata. Hyvä kun huomautit, muokkaan kun kerkeän. :) Mainitsin kuitenkin ainakin noissa W peruukeissa tuon peruukkiverkon näkyvyyden.

      Poista

Kiitos kaikista kommenteista! :) Kun kommentoit olisi kiva kuulla, jos haluaisit nähdä jostain tietystä nukesta kuvia. Jos keksit myös jotain parannettavaa kuvissani/teoksissani kerro ihmeessä. Rakentava palaute on aina tervetullutta!

Ennenkuin kysyt jotain luethan UKK alueen, jos olen jo aiemmin vastannut kysymykseesi: https://sininnukkeblog.blogspot.fi/p/ukk.html